stamps logoS.T.A.M.P.S. reklám video

 

S.T.A.M.P.S. óra összerakása - hogyan csináld


Kedves érdeklődő, jövendőbeli vásárló és S.T.A.M.P.S. rajongó

Hogyan kell összerakni az órákat?
Trendek, új modellek
Minőség
Garancia
Elemcsere
Történet


Szeretnénk megosztani Veled néhány hasznos információt, érdekességet, „jó tudni”-t a S.T.A.M.P.S. márkával és termékekkel kapcsolatban.


Állítsd össze a karórádat!

Mindenki számára fontos, hogy személyiségét megmutassa a stílusos öltözködésén keresztül. A kiegészítők ebben épp olyan fontos szerepet játszanak, mint a ruhák. A S.T.A.M.P.S. karórákat azért találták ki, hogy a lehető legjobban reprezentálja viselőjének az egyéniségét, mégpedig teljesen egyedi módon.
A S.T.A.M.P.S. márka jellegzetes, bélyegre hasonlító óralapjai egy méretben készülnek, viszont 250 féle mintával és 80 hozzá passzoló óraszíjal. Ezek az alapok teljes mértékben csereszabatosak egymással, így lehet akár minden nap más – és más karórád, a variálási lehetőség szinte végtelen.

Hogyan kell összerakni az órákat?

Szeretnénk bemutatni néhány tipikus összeállítást:

1, „klasszikus” formájú szíj óralappal.
Ebben az esetben egy óralapra és egy szíjra van szükséged. A szíjhoz tartozik egy műanyag tartó, amely az óralapot rögzíti a szíjhoz – egy mozdulattal felrakható és levehető az óralap. A felrakást javasoljuk, hogy asztalon végezd (ahogy a videó is mutatja), így tapasztalatunk szerint sokkal könnyebb a felhelyezés.
Ha ezt a verziót választod, akkor nem szükséges keretet választanod.

2, „klasszikus” formájú szíj óralappal és kerettel
A szíjra nem csak a műanyag tartóval, hanem az általad kiválasztott kerettel is lehet rögzíteni az óralapot. Ebben az esetben a műanyag tartóra nincs szükséged (azért ne dobd ki, hisz kerettel és keret nélkül szinte két különböző órád van:). Az óralapot a keretbe helyezed, a szíjat átfűzöd a kereten és már össze is állt a saját, egyedi órád.

3, karkötő és óralap
Ebben az esetben a keret nem használható. A karkötőre a műanyag tartó segítségével tudod rögzíteni az óralapot.
A karkötőt rugalmas damil rögzíti, nem kell félni a tartó behelyezésekor, nem fog elszakadni (legalább is nekünk eddig nem sikerült, pedig párat már összeraktunk). Szóval csak bátran:)

4, Vastag szíj, keret és óralap
Ha ezt a verziót választod, akkor az óralapot a kerettel tudod a szíjhoz rögzíteni. A középső vékony szíjat kell kifűznöd a nagyobból, átfűzni a kereten, melybe betetted az óralapot és visszafűzni a nagyobb szíjba – Ollé, kész is.

5, Vastag szíj és óralap
Mivel a szíjhoz minden esetben tartozék a műanyag tartó, ezért keret nélkül is tudod a vastag szíjra rögzíteni az óralapot. Ebben az esetben nincs más teendő, mint egy sík felületen bepattintani a tartóba az óralapot (lásd 1. pont)
Az alábbi videó ezeket a típusokat mutatja be. Csak 2 és fél perc, megéri megnézni:)

Trendek, új modellek

A márka szakemberei folyamatosan figyelik és követik az aktuális divattrendeket, évente minimum kétszer frissítik és bővítik a termékskálát (tavasz/nyár, ősz/tél és néhány speciális alkalom, pl. karácsony), így biztos lehetsz benne, hogy minden szezonban megtalálhatod a kedvenc darabodat. Rengeteg szín, textúra és minta közül lehet választani, amiket kifejezetten nőknek vagy férfiaknak terveztek, de természetesen a határok nem ennyire élesek, számos unisex karóra is megtalálható a palettán.

Minőség

Hazánkban is egyre kedveltebb a S.T.A.M.P.S. óramárka, amelyet 1997–ben alapítottak Németországban. A cél egy kíváló minőségű, szokatlan formavilágú és variálható óra létrehozása volt, melyet a Swatch tervezőjével karöltve alkottak meg. A brand azóta is folyamatosan növekszik, ma már jelen van Európán kívül Amerikában, Ázsiában, Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is. Hogy ezeknek az óráknak világszerte kifogástalan a minősége, az a német precizitásnak, a japán óraszerkezetnek és az európai gyártásnak köszönhető.

Garancia

A S.T.A.M.P.S. termékek garanciája kiterjed az óra szerkezetre 24 hónap, minden más meghibásodásra 6 hónap időtartamra.
Pár fontosabb információ még a garanciával kapcsolatban:
Az óra üvege nem karcálló anyagból készült (műanyag), ezért ennek esztétikai sérülésére a garancia nem terjed ki. Az óra üvegének leválása esetén az óraszerkezet meghibásodásáért nem vállalunk felelősséget. A garancia nem terjed ki a termék dobozára és az elemcserére. Mivel állandóan új modellek jönnek és régebbiek kikerülnek a termékpalettából ezért termékcsere esetén nem tudjuk garantálni az azonos típust.

Elemcsere

A S.T.A.M.P.S. óralapokban az elemcserét bármilyen óraszaküzletben el tudják végezni. Ilyenkor a hátlapon található matricát el kell távolítani és alatta található az elem.
 A S.T.A.M.P.S. Márka története


1996

Az ötlet. Andreas Schwenekernek és Peter Gschwindnek van egy ötlete: egy bélyegre hasonlító, kiváló minőségű, variálható, rendkívül szokatlan formavilágú óra. Elmar Mock - a SWATCH órák egyik feltalálója - vette át a a technikai kivitelezés hosszú procedúráját. Végül az első S.T.A.M.P.S. óra egyedi formában jelent meg: függőlegesen összecsatlakozott 4 óralap. Mind a 4 egymástól elválasztható és külön-külön is használható. Az első megjelenéssel 36 design került a piacra.

1997

Cégalapítás. Andreas Schweneker Németországban, Hamburgban alapította a Timehouse GmbH-t. A sikerre nem kellett sokat várni: 9. helyezést ért el a jól ismert német "Stern" magazin "Start Up Competition Run" megmérettetésén. Az első S.T.A.M.P.S. órák gyártása Berlinben kezdődött. A disztribúció Németországban kezdődött először, de hamarosan követte Hong-Kong és Hollandia is.

1999

Növekedés. A Timehouse GmbH átszervezte termelését Nove Mesto-ba és Metuji-ba, Csehországba. A kínálatot szélesítették, megjelentek a kiegészítők, úgymint karkötők, szíjak és nyakláncok. Az eredeti 4es koncepció mellett már double és single variációk is elérhetőek lettek. Ettől az évtől kezdve lehetőség nyílik un. egyedi órák gyártására is, mely kitűnő lehetőséget nyújt cégek promóciós tevékenységeihez.

2000

Értékesítés növekedése. 2000-es év nagy jelentősséggel bír: a termék disztribúciója kibővül Európa szerte, megjelenik Portugáliában, Olaszországban és Franciaországban, valamint megjelenik a tengerentúlon is (Japán, Ausztrália, Új-Zéland, USA, Mexikó, Dubai, Kelet-Európa, India, Kína).

2001

Díjak, elismerések. Timehouse GmbH részt vesz az éves "Red Dot" megmérettetésen - népszerű és elismert német designer verseny - és 2 díjat is elhoz. Ezzel egyidőben a frankfurti Design-Model kiállításon is elismerésben részesül. A cég főhadiszállása Eystrup-ba költözik. Leányvállalatot alapítanak Csahországban.

2003

Kiegészítők. Táskákkal és pólókkal szélesedik a portfólió. "STAMPINO" néven gyerekkollekció kerül a piacra.

2005

S.T.A.M.P.S. üzletek. Ebben az évben nyílik az első saját S.T.A.M.P.S. üzlet Londonban, az Egyesült Királyságban.

2007

Csomagolás. Elegánsabb design-nal kerülnek a termékek a piacra, ami passzol a S.T.A.M.P.S. új koncepciójához.

2008

Full Metal Jack. A nyár folyamán megjelenik a kimondottan férfias "Full Metal Jack" kollekció, mely elsősorban férfi vevőknek ajánlott, de nem kizárólag.

2010

Ékszer. Bevezetésre kerül az új S.T.A.M.P.S. ékszer kollekció.

2013/2014

Táska. Hamarosan megjelenik az új táskakollekció, forradalmian új design-nal.